Заседава Областния съвет за сътрудничество по етническите и демографски въпроси
Заседава Областния съвет за сътрудничество по етническите и демографски въпроси / netinfo

Заседание на Областния съвет за сътрудничество по етническите и демографски въпроси се проведе днес в залата на Областна администрация. То бе ръководено от областния управител Христина Чолакова.

По време на срещата бе актуализиран състава на областния съвет, след което беше обсъден годишният план за дейността му, съобщиха от областна администрация. По-важните инициативи в него са кръгли маси в подкрепа на предприемачеството сред етносите и за добрите практики при решаването на проблемите на етническите общности.

Изнесена беше и обстойна информация за организацията по проекта „Вечер на етносите”, с който Областна администрация – Сливен кандидатства пред Националния съвет за сътрудничество по етническите и демографските въпроси. Т

ой предвижда организирането на концерт, кулинарна изложба и празничен календар на етносите, чиято подготовка вече тече. Специалистът от

Регионалния исторически музей в Сливен Владимир Демирев е подготвил текста и се очакват становищата на всички представени в календара етноси, както и илюстративен материал.

Работи се и по другите две дейности по проекта.