Заместник-кметове представи Кольо Милев
Заместник-кметове представи Кольо Милев / netinfo

Екипът си от заместник-кметове представи на първия си брифинг кметът на Община Сливен Кольо Милев. Заместник-кмет в направление „Финанси, икономическо развитие и европейски програми" е Румен Андонов. Той бе заместник-кмет на общината през 2003-2006 г., с над 35 години ескпертен и ръководен опит в държавни и общински структури, както и в частния сектор.

Иван Манчев е новият заместник-кмет по устройство на територията, строителство, екология и общинска собственост. Той бе ръководител на общинското дружество „Инвест комплекс" и специалист по строителен надзор. Манчев съобщи, че предстои преглед на всички проекти, сключени договори, усвоени средства и задължения на общината. „Ще се постараем да актуализираме жилищната политика на общината и методите за управление на общинската собственост" - каза още заместник-кметът.

Кольо Милев представи и бъдещия заместник-кмет по международно сътрудничество, проекти, програми и общински план за развитие Румен Стоилов. Преговорите за назначаване на Стоилов все още вървят, но Милев уточни, че той помага на общината за връзка с министерството на околната среда и водите за подновяване на работата по водния цикъл на Сливен.

Заместник-кметът по култура, образование, здравеопазване и социални дейности най-вероятно ще е ясен в края на седмицата.

„Ръководили сме се от принципа да търсим хора за конкретни дейности, а не работа за конкретни хора" - заяви Кольо Милев.

Кметът съобщи още, че е освободена шефката на „Общински пазари" Ирина Иванова, чийто шестмесечен изпитателен срок е изтекъл. Временно изпълняващ длъжността, до провеждане на конкурс, е Марияна Шумарова - главен счетоводител на общинското предприятие.