Станка Златева
Станка Златева / община Сливен
Първа копка на залата по борба направиха кмета на Сливен Стефан Радев и Станка Златева, световната шампионка.  На церемонията присъстваха министърът на спорта в служебния кабинет проф. Даниела Дашева, председателят на Българската федерация по борба Валентин Йорданов, председателят на Общинския съвет Димитър Митев, други гости и приятели на Станка Златева.

Кметът Стефан Радев заяви, че залата на Станка Златева ще затвърди Сливен на картата на спорта и на борбата в България. Той се надява, че тя ще се превърне в средище за младите хора и пожела на шампионката да види свои състезатели на най-високите подиуми в света. "Събитието днес е знаково за нашия град и за него имат принос много хора. Благодаря на общинските съветници, които подкрепиха единодушно предложението ми да бъде предоставен безвъзмездно теренът, на който да се построи залата. Благодаря на тогавашния министър Красен Кралев, на проф. Дашева, която с приемственост продължи тази инициатива, и за подкрепата на Българската федерация по борба. Не на последно място - и на Станка Златева за това, което е направила за България и продължава да прави за Сливен и страната", каза кметът.
 
"Виждам, че Общината и  Станка желаят Сливен да стане спортен център по борба - един от най-българските спортове, с най-големи традиции и с много олимпийски медали. Надявам се, залата, която ще бъде построена, действително да се превърне в център на борбата, защото този спорт има нужда от това. От името на Министерството на младежта и спорта, ще положа усилия, в рамките на възможното време, тази зала да бъде построена и завършена", заяви проф. Дашева.
 
Председателят на Общинския съвет Димитър Митев заяви, че всички вярват във възможностите на Станка Златева и тя ще бъде и прекрасен треньор, и мениджър. "След 130 дни тук ще има една модерна и хубава зала, в която съм убеден, че ще тренират новите световни и олимпийски шампиони на България по борба", каза той.
 
Своята подкрепа към Станка Златева изрази и председателят на Българската федерация по борба Валентин Йорданов. Той посочи, че Община Сливен и държавата са показали как трябва да се подпомага българският спорт.
 
Министерството на младежта и спорта отпусна миналата година  631 000 лв. за изграждане на първи етап на спортна зала по борба в Сливен по проект на клуба на Станка Златева. Залата ще бъде изградена в парк „Юнак“ и ще се използва за тренировъчна дейност по борба. С решение на Общински съвет - Сливен  голямата българска спортистка получи безвъзмездно от общината терен от 1250 кв.м. за строителство на спортното съоръжение. Залата ще е едноетажна с височина до 7 м, с възможности за търговска дейност и за паркиране. В първия етап от изграждането й ще разполага с два тепиха, две съблекални и офис.
 
Станка Златева получи поздравления и за рождения си ден, който тя празнува днес, на 1 март.