Безистен
Безистен / община Ямбол
Второ издание на пленер „Безистенът“ ще се проведе в Ямбол на 19 септември, вторник, от 10:00 часа. На площадното пространство около музея млади художници ще се изправят пред предизвикателството да претворят своя поглед към  уникалната сграда на Безистена.

В пленера ще се включат възпитаници на школите по изобразително изкуство при Младежки дом „Георги Братанов“, Народно читалище „Зора-1945“, Общински детски комплекс – Ямбол и деца от Комплексния център за социални услуги. Творбите на участниците ще бъдат експонирани в изложба на открито през източния вход на Безистена. На 19 септември ще бъде и ден на отворени врати за всички експозиционни зали и интерактивния музей в петвековната сграда.

Инициативата се провежда по повод две години от обновяването на ямболския Безистен. От 2015 г. емблематичната за града сграда функционира като Културно-информационен център с Интерактивен музей и привлича интереса на посетителите с уникалните за страната 3D технологии. От началото на тази година ямболският Безистен е включен в списъка на 100-те национални туристически обекта под номер 99А.