Водопреносната мрежа на Сливенски минерални бани е остаряла
Водопреносната мрежа на Сливенски минерални бани е остаряла / netinfo

Необходима е цялостна реконструкция и модернизация на остарялата водопреносна мрежа на Сливенски минерални бани, това стана ясно по време на общественото обсъждане на Подробния устройствен план /ПУП/ на баните. Според архитект Станимир Стамов, който изготви плана, играждането на новата инфраструктура не е обект на ПУП и може да стане чрез сдружаване на собствениците.

Представители на Министерството на здравеопазването отбелязаха, че от главния път за Стара Загора идва голям шум, но стана ясно, че се търси решение за допълнително залесяване или поставяне на шумозаглушителни бариери. Главният архитект на община Сливен Лора Йовчева отбеляза, че все още не е намерен отговор на въпроса какво ще става със свободните територии в югозападната част на комплекса. Общественото обсъждане на ПУП на Сливенски минерални бани се проведе по инициатива на областния управител Христина Чолакова.

Присъстваха представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Държавната агенция по туризъм, Министерството на здравеопазването, Областно пътно управление, КАТ, РИОКОЗ, ВиК – Сливен, Басейнова дирекция – Пловдив, Българския съюз по балнеология и СПА-туризъм, представители на бизнеса и собственици на имоти.