Внесоха обвинителен акт за открити цигари без бандерол
Внесоха обвинителен акт за открити цигари без бандерол / Дарик Сливен, архив

Районна прокуратура - Сливен е внесла в съда обвинителен акт срещу 27-годишен мъж за това, че на 20 май 2011 г. е установено, че държи 23 380 броя кутии цигари различни марки, на обща стойност 149 030 лв., без изискуемия по Закона за тютюна и тютюневите изделия и Закона за акцизите и данъчните складове акцизен бандерол, като предметът на деянието е в големи размери.

За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от две до осем години и лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност, уточняват от прокуратурата. Акцизните стоки без бандерол подлежат на отнемане в полза на държавата.

На 20 май, в хода на специализирана полицейска операция, в колата на 27-годишния мъж с инициали В.М. служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при ОДМВР - Сливен откриха 1250 кутии цигари без акцизен бандерол различни марки. По-късно при проведените допълнително оперативно-издирвателни мероприятия бяха намерени и иззети още 22 230 кутии цигари без акцизен бандерол различни марки.