/ iStock/Getty Images
Учениците от 1 до 12 клас в Сливен и Нова Загора преминават в онлайн обучение от 24 до 31 януари. Това е решил на извънредно заседание Областният кризисен щаб.

Причината е нарастващата заболеваемост сред учениците, педагогическия и непедагогическия персонал в двата общински центъра и усложняващата се обстановка с разпространението на коронавируса.

Заради внушителен ръст заболели деца: Бургас въвежда спешни COVID мерки

През първите три дни на седмицата с COVID-19 са диагностицирани 153 ученици, повечето от Сливен и Нова Загора. Заболели са 46 педагози, карантинирани са десетки класове и други контактни лица на болните ученици и учители.

От 31 януари ще бъдат преустановени плановият прием и плановите операции в болничните заведения в областта. От 24 януари се преустановяват посещенията в кварталните пенсионерски клубове в областта. Търговските центрове, магазините и пазарите, на открито и закрито, ще работят при въвеждане на еднопосочно движение на потока от клиенти и задължително носене на предпазни маски.

В Ловешко се увеличават заразените с COVID-19 учители

Към момента заболеваемостта в Сливенска област е 976,71 души на 100 000 лица от населението. За сравнение, в началото на седмицата тя е 722,54 души. В община Сливен заболеваемостта е най-висока. Към момента активните случаи в областта са 1 981.

Ще продължи засиления контрол за спазване на мерките, посочват още от Областния кризисен щаб.
БТА