Ученици от гимназията по икономика се запознаха с дейността на Община Сливен

Д. Табаков
Д. Табаков / община Сливен
Ученици от Професионална гимназия по икономика "Проф. д-р Димитър Табаков" се срещнаха с кмета на Сливен Стефан Радев и заместник-кметът Пепа Чиликова . Целта на срещата беше учениците от 10 и 11 клас, които членуват в клуб "Моята община",  да се запознаят с функциите, задачите и отговорностите на кмета и взаимоотношенията на администрацията с другите сектори.

"Надявам се тази среща да Ви хареса,  да получите информацията, която Ви интересува, и да получите отговори на въпроси, които Ви вълнуват. Вие, като млади хора, е добре да проявявате любопитство и да се интересувате как функционират структурите и как се управлява една община", заяви Стефан Радев. Той поздрави ръководството на гимназията за работата по проекти, чрез които учениците участват в различни дейности, обогатяващи знанията им и ги прави съпричастни към случващото се в града. 
 
На учениците следващата седмица предстои публична изява "Общинар за един ден". В сградата на учебното заведение ще се проведе импровизирана сесия на Общински съвет.