Тържествено откриха паметник на Вълкана Стоянова
Тържествено откриха паметник на Вълкана Стоянова / Община Стралджа

Паметник на българската народна певица Вълкана Стоянова бе тържествено открит в село Люлин. В минутка за почит пред паметника преминаха десетки. Сред тях бяха синът й  и правнука Веселин, всички дарители, зам.кметовете на община Стралджа Иван Георгиев, Иван Иванов, Мария Толева, секретаря Атанаска Христова.

Тържествено откриха паметник на Вълкана Стоянова
netinfo

Като пред светица заставаха мирно представителите на НАНПТ”Ф.Кутев”,лауреатите на награди от Конкурса-надпяване в Стралджа Радостина Йовкова, Нина Арнаудова, носителката на  Голямата награда Дарина Славчева, ученикът на Вълкана Стоян Варналиев, Тодор Тодоров, техн.директор на ансамбъл „Ф.Кутев”…

Кметският наместник на селото и председател на Инициативния комитет за посторяването на паметника Диньо Капитанов разказа предисторията, възникването на  идеята за съграждането на реликвата, за активната подкрепа от страна на кмета на общината и приемане присърце на идеята от скулптора Минчо Огнянов.

В своето слово кметът на община Стралджа Митко Андонов нарисува с думи  образът на певицата  „По народному скромна и мъдра, топла и сърдечна, със своя вълшебен глас тя естествено и приятно ни пренасяше в онова време което познаваме от спомените на родителите си, от учебниците и книгите, от приказките и легендите. Гласът й се лее плавно , спокойно, нежно, непринудено и леко.

Тържествено откриха паметник на Вълкана Стоянова
netinfo

А тя ни се усмихва, поглежда ни с доброта и обич… И ние вече сме нейни пленници!”