Тържествена сесия на Общински съвет Сливен
Тържествена сесия на Общински съвет Сливен / netinfo


Тържествената сесия на Общински съвет – Сливен, посветена на празника на града – Димитровден започна с полагане на клетва на новия общински съветник доц. Иван Андреев от квотата на БСП. Доц. Андреев ръководеше съвета през миналия мандат.

Той е на мястото на напусналия заради бизнес ангажименти Калоян Ганев. Кметът Йордан Лечков награди с плакет „Почетен знак на град Сливен” Вълкан Янев- секретар на Сливенската митрополия, Николай Тенев, директор отдел „Бюджет” в общината, художникът Калчо Коралски.

Със „Значка” на община Сливен кметът Лечков награди спортните деятели Господин Симеонов- /Морския/, Васил Далаков и Ганчо Ганчев, както и проф. Панайот Панайотов, допринесъл за изграждането на храма в село Божевци.

Приветствено слово към присъстващите произнесе областният управител Христина Чолакова и ръководителят на унгарската делегация, която е гост за празника.

Проявите по повод 130 години от създаването на община Сливен и празника на града - Димитровден продължават с откриване на изложба „120 години машинно и плетачно производство в България”, представяне на стихосбирката „Мълчанието вика” на поетесата Евгения Генова и изложба на участниците в седмия пленер по живопис „Стъпките на времето”.