Комисия за защита от дискриминация
Комисия за защита от дискриминация / община Твърдица
Празникът на град Твърдица започва със Света литургия и водосвет  в църковен храм „Света Петка”. От 9.30 ч. е посрещането на официалните гости в Община Твърдица, а в 10.00 ч. започва Ритуал за вдигане на знамената - пл. „Свобода” и поднасяне на венци и цветя на паметника на „Майка Твърдица”.

  В 10.20 ч. ще бъде открито второто изложение на Сдружението на пчеларите, ще имадегустации, конкурси, презентации и др. В 10.40 ч. ще бъде открит обект, посветен на 10-годишнината от подписването на договора за сътрудничество с ХХІІІ район Шорокшар, Будапеща, Унгария.

Тържествена сесия на Общински съвет-Твърдица ще започне в 11 часа. В 11.30 ч. е празничният поздрав за жителите и гостите на Твърдица от НЧ „Св.св. Кирил и Методий 1914”- пл.”Свобода”. В 18.00 ч. ще бъде  открита изложба на Георги Атанасов – фотограф, във  фоайето на читалището.

Кулминацията на празника ще бъде шоу-спектакъл „Танц без граници” на трупа„Танцът на вятъра” с продуцент Васил Герлимов. Събитието ще се проведе в  Голямата зала на читалището от 19.00 часа.