/ община Тунджа
Боксьорите Даниел и Боян Асенови и техния треньор Димитър Мутафов бяха посрещнати от кмета на община Тунджа Георги Георгиев. Младите надежди на българския бокс се завърнаха от Република Румъния, където извоюваха победи на олимпийския ринг.

Кметът Георгиев благодари на Даниел и на Боян за всеотдайността им на боксовия ринг. Той също така изрази увереност, че ще им предстои още по-блестящо бъдеще в тяхната кариера и община „Тунджа“ винаги ще ги подкрепя.

20-годишният Даниел триумфира категорично в големия финал при мъжете, като във всичките рундове имаше превъзходство срещу испанския боксьор Габриел Маскунано. По този начин Асенов взе златния медал и защити пояса си от предишния шампионат.

Това е пета европейска титла в кариерата на родения в Кукорево талант. В полуфинала в кат. до 56 кг., 18-годишният Боян изигра равностоен мач срещу представителя на домакините Роберт Житару.

Най-малкият от боксовите братя Асенови се качи на третото място на почетната стълбичка още при дебюта си на голямо първенство при мъжете. Двете отличия при мъжете за Република България в Европейското първенство по бокс бяха завоювани от братята Асенови.

Това е безспорно доказателство за таланта и майсторството на тунджанските боксьори, а също така и за професионализма на треньорите от боксов клуб „Априлец“, с Бояджик, при подготовката на своите спортисти.