Трифоновден в Стралджа
Трифоновден в Стралджа / Общински пресцентър Стралджа

"Да се роди най-сладкото имане!" С това пожелание започна стралджанския празник Трифон Зарезан. В присъствието на Живко Ангелов, председател на ОбС, общински съветници, представители на ръководния екип на общината, лозари и винари празникът откри Атанас Киров, кмет на общината.

"Желанието да поддържаме и пазим традициите е равно и на грижата ни към лозарството и винарството. За да се радваме на плодородие и производство на добри вина и ракия.", подчерта при откриването на празника Киров, който не пропусна да отправи пожелание и към тези, които отбелязват Деня на влюбените.

Трифоновден в Стралджа
netinfo

В местността "Пясъка" прозвучаха най-красивите народни песни в изпълнение на фолклорната група при клуб "Дълголетие". Присъстващите опитаха от Трифонските погачи и стралджанското вино с пожелание за берекет и здраве. И заиграха лозарските ножици.

В традиционния конкурс за най-добро домашно вино се включиха 19 винари. Компетентното жури от млади технолози на винарски изби от страната: Стойно Христов, Георги Ванков, Георги Няголов определиха най-качествените.

При белите вина първото място спечели Едрьо Шедерски, на второ място е Тончо Саллаков , а на трето Стоян Иванов. При червените награди получиха Стоян Иванов, Стоян Костов и Тодор Борисов.