топлофикация
топлофикация / netinfo
Сметките за парно може да са по-ниски ако ползваме повече радиатори
От 1,20 на 1,30 за отопляем кубик става цената на парното отопление през новия отоплителен сезон в Сливен. По тази тарифа ще плащат абонатите, които са включили до 75 процента от радиаторите си. Цената за кубик отопляем обем за включени 75 на сто и повече от радиаторите  цената се запазва – 1.10 лв. , както и на топлата вода, цената й остава 8 лева. Това съобщи за Дарик директорът на „Топлофикация” Сливен инж.Кънчо Танев.  

Продължават срещите на ВиК-Сливен в селата

И през този зимен сезон топлофикационното дружество дава възможност на коректните си клиенти да сключат индивидуални договори, в които предварително да заявят каква площ от жилището си ще отопляват и да определят пределната стойност, която ще плащат за парно.  Сключването на новите договори стартира от 21 септември, четвъртък. Абонатите в Сливен към момента са 13000, от тях близо 12 000 вече са със сключили индивидуални договори. Над 90% от клиентите са лоялни платци, добави инж. Танев.

Асфалтирането на улиците след ВиК ремонтите ще продължи до края на месеца

През тази година „Топлофикация” Сливен е възстановила нови девет абонатни станции, а новите клиенти са над 200. Дружеството е готово за зимния сезон и разполага с достатъчно количество резервно гориво.

Инж. Кънчо Танев категорично заяви, че няма промени в статуквото и промяна в собствениците на дружеството.