Таксиметров шофьор остава в ареста за държане на наркотик
Таксиметров шофьор остава в ареста за държане на наркотик / netinfo

Сливенският окръжен съд наложи на 36-годишният таксиметров шофьор Стоян Захариев Генов постоянна мярка за неотклонение задържане под стража, съобщи за Дарик говорителят на съда Мартин Данчев. Генов, който е жител на сливенското село Калояново, е обвинен в държане на наркотични вещества с цел разпространение. Той бе задържан на 16 ноември от патрулен екип след оперативен сигнал и при проверка на таксито в района на Дамарския мост в Сливен. За него полицията имала предварителна информация, че притежава и разпространява канабис. При претърсването в таксито са открити и иззети 24 полиетиленови пликчета наркотик с общо тегло около 30 грама. Наркотикът е бил разфасован на дози.

При гледането на мярката днес Стоян Генов се кълнял, че дрогата била оставена в колата от клиенти и че е съгласен да лежи 10 години, ако наистина е пласьор.

Стана ясно, че таксиметровият шофьор е бил в силно материално затруднение и дължал пари на шефа на таксиметровата фирма, към която работел. Автомобилът бил взет на лизинг.