/ Областна администрация-Сливен
Обезопасяването на язовирите и почистването на коритата на реките в община Сливен се извършва постоянно. Това заяви кмета на общината Стефан Радев, като поясни, че обезопасяването на язовирите е приоритет на Общината.

„Не сме спирали да работим.Това не е въпрос на кампания.Това е непрекъсната работа за обезопасяване на язовирите. Това, което направихме през летния сезон, смяната на спирателните кранове на язовири, които от години нямат такива.

Това беше доста сериозно мероприятие свързано с действия на водолази, с техника. Тези дейности често остават незабелязани, но е по-добре така, отколкото да отчитаме какво е можело да направим”.

Радев каза още, че съществува програма, включваща язовири, които трябва да се изведат от експлоатация. Първият и основен принцип е те да бъдат безопасни за хората.

„Не толкова да съществува някаква полза от стопанска дейност с тях. Това е свързано и с почистването на коритата на реките. Няма да спираме с тази дейност. Тя ще бъде регулярна и няма да се подчинява на кампания. Предвижда се поетапно почистване на всички корита , съобразявайки се с ресурса, с който разполага Общината“, допълни кметът.