Свлачището на пътя Бяла - Новачево е овладяно
Свлачището на пътя Бяла - Новачево е овладяно / Дарик Сливен, Архив

Свлачищният процес на пътя между селата Бяла и Новачево е овладян. Вредното въздействие на водите е напълно ограничено. Пътната връзка е възстановена. Ликвидирана е критичната ситуация от прекъсване на основната пътна връзка за селата от този район. Това съобщи  инж. Снежана Кънева, началник отдел "Сигурност и управление при кризи" в Община Сливен.

На 6 май тази година по сигнал на кмета на село Новачево за пропаднало ляво пътно платно с активен процес на изнасяне на земната маса, е извършена незабавна проверка на място от отдел „Сигурност и управление при кризи". На опасния участък е поставена сигнализация и временно обезопасяване. Преминаването на транспортните средства едновременно в двете посоки беше изцяло затруднено.

Инж. Кънева припомни, че е въведен  в действие планът за защита при бедствия с режим в критична зона, свързан с прилагане на спешни мерки по овладяване на ситуацията и провеждане на незабавни спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи по ограничаване на свлачищен процес и минимизиране риска от прекъсване на основната пътна връзка. С изпълнението на възложените работи за срок от 55 календарни дни, съгласно заповедите на Кмета на общината, всички рискове са ликвидирани.