Стралджа се готви за зимата
Стралджа се готви за зимата / Общински пресцентър Стралджа, архив

По заповед на кмета Митко Андонов във връзка с осигуряване пожарна безопасност на населените места в община Стралджа започват инструктивни съвещания с кметове и кметски наместници. Със свои заповеди кметовете и кметските наместници, ръководители на фирми, директори на училища и детски градини ще определят вида, броя и отговорниците за отоплителните уреди, съставянето на комисиите за проверка на техническата изправност и пожарната обезопасеност на отоплителните уреди, коминни тела и ел.инсталации. На дневен ред е и провеждането на задължителните инструктажи по пожарна безопасност с целия личен състав на обектите във връзка с есенно-зимния цикъл.

Във връзка с пожарната безопасност кметът на общината Митко Андонов нарежда контейнерите за сметосъбиране да се поставят най-малко на 10 м. от сгради, паркинги за автомобили и други пожароопасни обекти. Особено внимание да се обърне върху изхвърлянето на негасена сгур от печките с твърдо гориво. Стриктно да се спазва  изискването за изключване на ел.напрежение след приключване на работно време в складове, търговски, производствени и други пожароопасни обекти.

 

Всяко кметство трябва да организира съставянето на групите за гасене на пожари, сигнали за оповестяване, сборно място, МПС за извозване и вид на подръчните противопожарни уреди.