/ Община Сливен
Дървото-символ на Сливен - Старият бряст има вече свой наследник. Първата пролетна резитба на фиданката, която беше засадена от семе миналата година в югозападната част на църквата „Св. Димитър“ беше извършена днес от експерти от Държавно горско стопанство и Регионална дирекция на горите.

Инициативата е на фондация „Старият бряст“,  Обществения съвет към гимназията, бригада „Нова градина“ и сливенски фирми. Предстои да бъде оформен кът, със защитна ограда, да бъдат поставени пейки-моливчета, къщички за птици и подходящи други съоръжения. Сливенски бизнесмен е предоставил камера, от която ще се вижда този обособен кът, уточни още адв. Данчева.

„Така ще бъде популяризиран лесният достъп до снимките от камерите, а идеята е да бъде създаден мост между миналото и бъдещето. Нашите съграждани, които са в чужбина ще могат видят през окото на Стария бряст обособения кът”, коментира още адв. Данчева.  Новоизграденият кът се очаква да бъде готов на 24 май.  

Сливен
Дарик Сливен


Инициативата продължи със символично откриване на градинката пред ППМГ „Добри Чинтулов”, където втори наследник на Стария бряст беше засаден от южната страна на гимназията

.
Стария бряст
Дарик Сливен


Благодарение на проект са поставени и три пейки- моливи. Засадени бяха повече от 10 иглолистни и над 10 широколистни дървета в Комплекса за предоставяне на социални услуги в кв. „Българка”.

Градинката от западната страна на социалното заведение е облагородена. Поставени и са четири пейки от бригада „Нова градина”, засадено е и едно дръвче Гинкобилоба, информира още адв. Магдалена Данчева.