/ БТА
Възрастен мъж на 75 години е бил спасен от наводнен участък под мост след бурята в Нова Загора. Той е бил там с автомобила си, съобщиха от МВР.

През града премина силна буря. Подадени са над 20 сигнала до тел. 112 са над 20. Има скъсани електропроводи на няколко места в града. На терен са работили три екипа, допълниха от МВР.

Поредните летни бури: Градушки колкото детски юмрук, непроходими пътища и много щети (ОБЗОР)

Паднали дървета, непроходими улици и много материални щети нанесе градушка, паднала тази вечер в Нова Загора, съобщи кметът на общината Галя Захариева. Запушени са били шахти, изпочупени са стъкла на прозорци и автомобили, пострадала е земеделска продукция. Движението в града е затруднено, защото улиците са непроходими.

Природното бедствие предизвика поражения в града, свикала съм кризисен щаб и всички екипи са на линия, каза Захариева. В момента събираме информация и моля гражданите да подават подават сигнали за счупени клони, наводнения или други проблеми, предизвикани от стихията. Аварийните екипи ще реагират веднага, според тежестта на сигнала. Призовавам всеки гражданин, който има възможност да излезе и да почисти, там, където е необходимо около дома си, според възможностите му, допълни тя.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня