Най-сериозно беше положението в село Николаево
Община Сливен приключи в кратки срокове възстановителните дейности по-сериозните поражения след поройния дъжд в село Николаево.

Бяха почистени и възстановени недостъпни улици и тротоари и се ограничи по-нататъшното увреждане на инфраструктурата, съобщиха от Общината.

След бурята: Възстановено е електрозахранването в сливенските села

На 2 септември в района на Николаево, Панаретовци, Скобелево и Кермен се изсипа проливен дъжд от около 100 л/кв, който предизвика преливане на язовир "Николаево", имаше риск от скъсване на дигата на язовир "Скобелево" и от преливане на отводнителните канали.

Създаде се бедствена ситуация, като най-сериозно беше положението в село Николаево. Големите количества вода не бяха поети от язовира, преляха над стената, заляха пътища, земеделски имоти и причиниха преливане на отводнителните канали.

Община Сливен

Блокиран беше достъпът до обекти със земеделска техника и складове с продукция. Достъпите до множество жилищни имоти бяха блокирани, гробищният парк беше наводнен и се разрушиха огради на частни имоти. Компрометирана беше подпорна стена на сградата на пенсионерския клуб.

Кметът Стефан Радев тогава разпореди незабавни действия по минимизиране на рисковете и екипите вече отчитат свършената работа.

Общината входира искане до Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане към Министерски съвет за сумата от 74 591 лева за дофинансиране на непредвидени и спешни аварийни работи.