Част от Сливен остава без вода заради ремонти
Във всички малки населени места в община Сливен е възстановено нормалното електрозахранването.

Проливният дъжд с гръмотевици остави четири села без ток. Бурята нанасе поражения по електропреносната мрега на Камен, Младово, Жельо войвода и Драгоданово. 

В село Жельо войвода e бил пречупен бетонен електрически стълб., а ламаринен покрив е скъсал електропроводите с дължина около километър, пострадал е и покривът на читалището.

След бурите: Каква е обстановката в Родопите и по Черноморието (ВИДЕО)

Има подадени множество сигнали за счупени керемиди, скъсани оранжерии и щети по земеделската продукция. Във връзка с изпълнението на строително-монтажните работи за: "Изграждане на нови и реконструкция на съществуващи водопроводни и канализационни мрежи и съоръжения на Сливен, включително водопроводи до и от ПСПВ и мерки за ефективност“ във връзка с изграждането на водопровод по ул. "Хан Крум“ на кръстовището с ул. "Шаркьой“, ул. "Овчарска“ на кръстовището с ул. "Патриарх Евтимий“ и ул. "Овчарска“ на кръстовището с ул. "Хан Крум“ в кв. Клуцохор, поради връзки със съществуващ довеждащ водопровод висока зона, е спряно водоподаването.

От 08.00 до 24.00 часа във висока зона от водоснабдителната мрежа на Сливен без вода остават: кв. "Клуцохор", кв. "Комлука", кв. "Република", кв. "Колю Фичето", кв. "Ново село", кв. "Българка", кв. "Сини камъни" и Вилна зона.

Строително-монтажните работи са във връзка с изпълнението на проект "Доизграждане и рехабилитация на водоснабдителната и канализационната инфраструктура в агломерации с население с над 10 000 еквивалент жители, попадащи в обхвата на обособената територия  на "Водоснабдяване и Канализация ООД“, процедура № BG16M1OP002-1.016 “Изграждане на ВиК инфраструктура“, финансиран от Оперативна програма "Околна среда“ 2014-2020, съфинансиран от Европейския съюз чрез Кохезионен фонд.
Агенция "Фокус"