Ще пуснат бул. „Цар Симеон” двупосочно и ще затворят за движение „Стефан Караджа”
Ще пуснат бул. „Цар Симеон” двупосочно и ще затворят за движение „Стефан Караджа” / DarikNews.bg, архив

Продължават строителните работи по водния цикъл в Сливен по бул. „Христо Ботев” и по бул. „Стефан Караджа” – в района на Дамарския мост. В момента фирмата изпълнител прави организация да разшири обхвата на строителните площадки, съобщи заместник-кметът Иван Манчев.

Предстои завършване на дъждопреливната шахта в района на Дамарски мост, заради което движението в района на моста ще бъде ограничено максимално. Обсъждан е вариант за спиране на движението по бул. „Стефан Караджа”, като бул. „Цар Симеон” бъде пуснат за двупосочно движение. Това ще облекчи изграждането на отливния канал, който трябва да пресече целия булевард, точно в района на кръстовището. До 5 декември с тази дейност трябва да бъде приключено.

„Важно е гражданите да се съобразяват с паркирането по „Цар Симеон” и да търсят алтернатива – по бул. „Ст. Караджа”, който, макар и затворен за движение, ще дава възможност за паркиране в района на ДКЦ-2, и пазара, както и на паркинга зад хотел „Сливен” и паркинга до кръговото движение до блок Тернопол. Точна информация от кога ще влезе в сила новата организация на движение ще имаме по-късно през седмицата. В момента работим по организацията на двупосочно движение по „Цар Симеон”, в четвъртък светофарите ще бъдат настроени за двупосочно движение и в петък организацията да приключи” – каза Иван Манчев.

Остава двупосочната организация на движение по източното платно на бул. „Христо Ботев”. Строителни работи се извършват по западното платно между кръстовищата с улица „Ал. Стамболийски” и улица „Щросмайер”.

Препоръката е и тук гражданите да се съобразяват с паркирането, особено в източната част на булеварда, която вече е двупосочна. От общината обаче отчитат, че въпреки поставените знаци, които забраняват паркирането, това продължава да се прави и така да се затруднява движението. Строителните работи по бул. „Хр. Ботев” ще продължат около месец.

Предстои да започнат строителни дейности в района на областната болница, където ще бъде по-натоварено, но пък ще се работи на по-малки участъци.