Сградата на популярна каса остава собственост на „ТВК Сливенска популярна каса”
Сградата на популярна каса остава собственост на „ТВК Сливенска популярна каса” / netinfo

Окръжен съд Сливен е оставил в сила решението на Районния съд, с което се признава, че „ТВК Сливенска популярна каса”, представлявана от нейния председател Николай Мравов, е собственик на недвижимия имот на ул. „Димитър Пехливанов – Добрович” №1 в Сливен. Това е станало на 23 януари 2009 година, информират от областния пресцентър. 

Решението на Районния съд, което бе обжалвано на по-горна инстанция – Окръжен съд, е от 7 април 2008 година. Според него държавата, представлявана от министъра на регионалното развитие и благоустройството, бе осъдена да предаде владението върху старата сграда на Популярна каса и да плати на „ТВК Сливенска популярна каса” 4 605,15 лв. разноски по делото.

След това решение областният управител Христина Чолакова поиска от министерството на регионалното развитие адвокат, който да защитава интересите на държавата, припомнят от пресцентъра.

Имотът в центъра на Сливен, представляващ 317/429 идеална част от поземлен имот, целият с площ от 429 кв.м. ведно с построената в него триетажна обществена сграда със застроена площ 302 кв.м. е в плачевно сътояние. От областна администрация отделиха средства за обезопасяване фасадата и покрива на сградата на Популярна банка в Сливен. Изграденото съоръжение предпазва тротоарите от падащи камъни.

Решението на Окръжен съд Сливен може да бъде обжалвано пред по-горна инстанция - Върховния касационен съд.