Сесия на Общински съвет Сливен
Сесия на Общински съвет Сливен / Дарик Сливен, Архив

40 точки обсъждат днес общинските съветници в Сливен. Сесията започна с полагане на клетва на Веселин Кънчев от "Синята коалиция" . Той заменя назначения за управител на "ВиК" Севдалин Рашев.

Общинският съвет избра временно изпълняващ длъжността кмет на село Ковачите на мястото на влезлия в затвора Атанас Гурков. Това е Анета Владева.

Местните управници не приеха изменения и допълнения на  Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество на Община Сливен. Председателят на комисията Ганка Василева предложи да се гласува „против“ с мотив, че сегашната Наредба е добра. Димитър Митев от ГЕРБ предложи на вносителя на точката кмета Кольо Милев да я оттегли, защото е незаконосъобразна. Зам.кмета по финансите Румен Андонов обясни, че предложението е изготвено въз основа на указания, констатирани от Сметната палата. „При проверката, извършена от контролния орган във връзка със задължителните указания е направена устна забележка. Затова предложението е внесено за разглеждане от Общински съвет“, уточни още Андонов. А именно предложението беше протоколът от търга съдържа дата, час и място на провеждането му, членовете на комисията, списък на участниците в търга, списък на отстранените участници, както и мотивите за отстраняването им, а при търг с тайно наддаване – и ценовите предложения.

Приети  бяха изменения и допълнения в бюджета на Община Сливен. Сред причините за изменението на бюджета са не планирани приходи във връзка с устойчивото развитие на проект „Пътуване през времето, във времето и с времето, Интегриран проект за развитие на природни, културни и исторически атракции и туристическа инфраструктура в Сливен” (крепост „Туида”) – 13007 лв,  и за  изпълнение на проект „И аз имам семейство”.