Пръскат срещу кърлежи и комари в Ямбол
Пръскат срещу кърлежи и комари в Ямбол / Дарик Сливен, Архив

С пръскане против кърлежи ще започне тазгодишната кампания на община Ямбол по дезинсекция, дезинфекция, дезакаризация и дератизация. Третирането ще се състои в периода 18 - 19 април. Върху площ от 530 дка ще се обработват терени на детски заведения, кътове и площадки за игра, зелени площи, междублокови пространства и др.

Пръскането ще се извършва в недъждовни и без силен вятър дни. Ще бъдат поставяни табели, указващи пръскането - дата и вид на обработката, времето в което не се препоръчва достъп.

Общата площ на дезинсекцията срещу комари ще бъде 610 декара. Срещу комари в дните 20 и 21 април ще се обработват улици, паркове, междублокови пространства, водни площи по поречието на р. Тунджа.

Върху площ от 100 дка ще бъде дезинсекцията срещу пълзящи насекоми като бълхи и хлебарки. Каналната дератизация ще обхване 1400 броя шахти. Каналната обработка срещу популацията на гризачите ще се извърши на 20 и 21 април.

И през настоящата кампания пръсканията ще бъдат съобразени с изискването третирането да се осъществява в условия на пълна безопасност за гражданите.