Проверка в Центъра за подготовка на специалисти Сливен
Проверка в Центъра за подготовка на специалисти Сливен / Център за подготовка на специалисти

Приключи тридневната проверка в Центъра за подготовка на специалисти в Сливен. Нейната цел бе оценка на състоянието на бойната готовност, подготовката и войсковия живот в хода на ежедневния учебен процес.

Всички сфери в структурата и дейността на формированието бяха инспектирани от 20-членната комисия, под председателството на Бригаден генерал Андрей Боцев - началникът на щаба на Сухопътните войски.

Проверка в Центъра за подготовка на специалисти Сливен
netinfo

Проведени бяха изпити по огнева подготовка с щаба на в.ф 22220, а също и изпити на военнослужещите в отделните центрове за подготовка със стрелково оръжие, танково огнева подготовка, кормуване с бойни машини, тактическа подготовка, физическа подготовка. Възможностите на техника и военнослужещи бяха показани на плаца, на спортните площадки, на огневи комплекс „Батмиш", на танкодрум „Камен".  Постигнатите резултати през тези дни са за отличен и удовлетворителен. Успоредно с това се осъществява и проверката по изрядността на планиращите документи.

Бригаден генерал Андрей Боцев, началникът на щаба на Сухопътните войски, зяви "проверката започна съгласно сведените предварително план и график. Останахме много впечатлени от добрата цялостна подготовка на строевия преглед, от външния вид, окомлектоването, умелото изпълнение на строевите хватки с оръжие. Затрудняваща предпоставка за военнослужещите са ограниченията в материалните ресурси, техника и въоръжение. И на фона на тези обективни факти ярко впечатление прави голямото желание и хъс, с които хората работят за усъвършенстването на своите умения и качества. Безспорна е добрата организация и спазвания ред при провеждането на изпитите по различните дисциплини, съгласно спуснатия график."