/ Снимка: Дарик, архив
Окръжна прокуратура-Сливен предаде на съд Николай Х. на 20 г., от село Сборище. Той е подсъдим за това, че на 13октомври 2016 г. в землището на селото  при управление на колесен трактор с прикачена и теглена зад него дискова брана, без да притежава необходимата правоспособност, нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на Иван С. от Твърдица.

Мъжът, пребил 18-годишно момиче остава в ареста

Николай Х. не е притежавал правоспособност да управлява колесен трактор, но въпреки това той управлявал такъв, тъй като бил регистриран като земеделски производител и в тази връзка използвал машината.

Тракторът се движел със скорост около 20 км/ч и с включени светлини, но браната, която е била с извънгабаритни размери не била осветена от габаритни светлини.

Съдят мъж за отвличане

В същото време, по същия път, но в обратна посока се движел лек автомобил „Рено“ управляван от пострадалия. Тракторът предприел маневра, с която частично навлязъл в насрещната лента.

Пострадалият не е имал възможност да възприеме това, тъй като се движел на къси светлини и поради отсъствието на габаритната светлина на прикачения за трактора инвентар.

Съдът задържа мъж, обвинен в извършване на грабеж

Последвал удар между двете превозни средства, който причинил смъртта на Иван С.

Окръжен съд е нарочил заседанието си за днес, 18 януари.