Приеха четирима нови членове в Съюза на учените-Сливен
Приеха четирима нови членове в Съюза на учените-Сливен / МБАЛ „Д-р Иван Селимински”

Председателят на Съюза на учените в Сливен доц. д-р Михаела Топалова връчи членските карти на четирима нови членове. Това са д-р Васислав Петров, д-р Наташа Петкова, д-р Кирил Славов и д-р ф.н. Иванка Денева. „Церемонията се състоя в МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен.

Болницата е Колективен член на Съюза на учените в България”, съобщи д-р Димитър Боянов, който е председател на медицинската секция на сливенския клон на съюза. Според него, това е едно младо попълнение, което носи надеждата за увеличаване потенциала на науката в града. Новите членове са професионалисти в своята сфера, с научни публикации в областни и национални сесии, имат редица участия в конгреси и конференции и са доказани участници в движението за наука.

„С това попълнение мисля, че имаме шансовете да възродим процес, който е бил мечта на много поколения. В болницата имаме лекари с извънредно много научни изяви в страната и чужбина и много хора, които са съпричастни с постиженията на науката в България”, допълни д-р Боянов.

Новите членове, заедно с организационния комитет и болничното настоятелство, ще помагат в работата по подготовка и организиране на научна конференция по повод 135-та годишнина от създаването на сливенската болница и 215 години от рождението на д-р Иван Селимински.

Честването ще се проведе в периода 31 октомври – 1 ноември-Ден на народните будители.