/ iStock/Getty Images
Водачи, употребили наркотици и алкохол, са установени в хода на специализирана операция по пътна безопасност на територията на област Сливен, която е в ход от 22 октомври, съобщиха от полицията.

Хванаха водач на товарен автомобил да управлява с 2,74 промила

На 23 октомври, около 16:15 часа, в град Нова Загора е извършена проверка на лек автомоби, управляван от 28-годишен мъж от град Ямбол. Пробата за употреба на наркотици е показала положителен резултат. Той. е задържан за 24 часа.

44-годишен мъж от село Сборище, общ.Твърдица, е хванат да управлява лек автомобил с концентрация на алкохол 1,49 промила алкохол. Той е спрян от полицейски екип на ул. “П. Енев“ в Нова Загора. Той е задържан за 24 часа.

Задържаха пиян шофьор в Сливен

Водач с алкохол 3,81 промила е установен от полицейски екип в село Сборище. На 24 октомври в 23:00 часа, на кръстовище в селото е спрян за проверка лек автомобил, управляван от 36-годишен мъж от същото село.

Пробата за употреба на алкохол с техническо средство е показала 3,81 промила алкохол. Той е задържан за 24 часа. 

Неправоспособен водач е хванат да управлява лек автомобил „Сеат Толедо“ в град Кермен. Проверката е извършена на 25 октомври. Водачът - на 25 години е от същия град. Той е неправоспособен и вече има наложено административно наказание за управление на МПС.