Чинтулово
Чинтулово / ПП ГЕРБ Сливен
Председателят на общинската структура на ПП ГЕРБ - Сливен Здравко Костадинов, кметът на Сливен Стефан Радев, заместник -кметът Румен Иванов и председателят на Общински съвет Димитър Митев присъстваха на храмовия празник на манастир "Свети Илия" в село Чинтулово.

Пред богомолците отец Мариян, свещеник в манастира отслужи празнична Св. литургия по повод Илинден и празник на селото. Отецът разказа и историята на Св. Илия и брат му Димитър, както и за строителството на храма и манастира. Отец Мариян благодари на ПП ГЕРБ - Сливен и лично на премиера Бойко Борисов за средствата, които партията е дарила за изографисване на Светата обител и изграждането на път до нея. Десетки хора се събраха в манастира, за да помолят Св. Илия за здраве и изцеление, а след службата разговаряха с местните политици от ПП ГЕРБ - Сливен.

Манастирът "Св. Пророк Илия" е построен през 1830 г. През 2006 г. е възстановен. През 2014 година ПП ГЕРБ дари 9 900 лева за изографисването на храма в манастира. Стенописите са направени от художничката Живка Иванова, член на Младежкия културно-просветен център "ИХТИС" в Сливен. Общински съветници от ГЕРБ в Сливен също неколкократно са дарявали средства от своите възнаграждения за възстановяването на манастира.