Подготовка за действие при усложнени зимни условия
Подготовка за действие при усложнени зимни условия / Дарик Сливен, Архив

Заповед за повишена готовност на община Ямбол за действие при усложнени зимни условия издаде изпълняващият  длъжността кмет на Ямбол Красимира Петрова.

Ръководствата на фирми, учреждения и ведомства следва в срок до 6 ноември да предприемат необходимите мерки по подготовката и окомплектоването на силите и техниката, които ще действат при усложнени условия. Част от задълженията са и обезпечаването на гориво, пясък, облекло и други материални средства.

Ръководителите на дружества, учреждения, обществени организации, търговски обекти, както и собственици и наематели на сгради трябва да отстраняват снега от тротоарите, се посочва още в заповедта. Тяхна грижа са и отстраняването на висулките по сградите, както и опасните натрупвания на сняг.

В заповедта се регламентират и отговорностите при усложнени зимни условия на дружествата, свързани с обслужването на електропреносната и водопроводна мрежа, както и здравните заведения.

В случай на усложнена обстановка служителите на сектора за превенция и опазване на обществения ред към община Ямбол ще извършват ежедневни наблюдения на коритото на река Тунджа на територията на общината.