Ще обучават 13 деца с увреден слух
Ще обучават 13 деца с увреден слух / netinfo
Платформа за видео-жестов превод представиха в Сливен.Търговският представител на Фондация "Заслушай се" в България Янко Илиев обясни, че платформата за видео-жестов превод цели осигуряване на равен достъп за хората с увреден слух

Услугата включва таблет, с вградена самостоятелна интернет връзка, реализирана чрез 3G  мрежа на мобилен оператор и 1 бр. слушалки за обслужващия служител. Има инсталирана софтуерна платформа, чрез която глухите хора ще имат достъп до услугите, предоставяни от съответната община.

Тя се обслужва от обособен от фондацията кол център, който предоставя услуги всеки работен ден от 9 до 17 часа с квалифицирани жестови преводачи. Прави се представително обучение на служителите чрез видео-демонстрации как да обслужват хората с увреден слух чрез ползване на онлайн платформата за видео-жестов превод. Има постоянна техническа поддръжка на съоръжението чрез директна връзка с техническия екип.

Гишето за обслужване на хора с увреден слух се обозначава със стикери, посочващи наличието на услугата за видео-жестов превод.