Писмо от общината с отчет за разходването на местните приходи получават ямболлии
Писмо от общината с отчет за разходването на местните приходи получават ямболлии / Дарик Сливен, архив

50 00 ямболски данъкоплатци ще получат писмо от общината във връзка със започналата кампания по събиране на местни данъци и такси. В писмото има подробен отчет за финансирането на кои дейности са разходвани средствата от местните приходи, както и справка за основните инфраструктурни обекти през 2011 г.

И през настоящата година средствата от местните приходи ще се изразходват в три основни направления - финансирането на детски градини, ясли, млечна кухня, социални дейности; инвестиции в инфраструктурата, главно ремонт на улици и тротоари; осигуряване на оборотни средства и съфинансиране на европейски проекти.

Управлението на проектите и мерки за благоустрояване на града са основните акценти в Бюджет 2012. През годината общината ще работи по проекти за близо 20 милиона лева. В МОСВ е внесен и най-големият инфраструктурен проект (93 млн. лв.) – за канализация на кв. „Каргон” и изграждане на пречиствателна станция за отпадни води.

Продължава изпълнението и на Стратегията за обновяване на уличната мрежа. През 2012 е предвидено да бъдат основно реконструирани 15 улици, а други 30 - да бъдат рехабилитирани. В ход е поетапната подмяна на всички автобусни спирки.

Всяко от писмата съдържа и уникален Клиентски идентификационен номер /КИН/, с помощта на който данъчните задължения могат да бъдат проверявани и плащана и чрез интернет.