Пил, без книжка, с фалшиво име прави опит да подкупи катаджии
Пил, без книжка, с фалшиво име прави опит да подкупи катаджии / DarikNews.bg, архив

Млад ямболлия шофирал без книжка, след употреба на алкохол, представил се с фалшиво име и направил опит да подкупи катаджии. Всичко това се случило на 29 януари около 1:30 ч. на ул. “Преслав”.  Служители от РУ “Полиция” – Ямбол спрели за проверка лек автомобил “Мерцедес Е220Д”. Те установили, че водачът е без документи и шофира след употреба на алкохол с концентрация 0,58 промила. Същият се представил пред служителите на реда с чуждо име.

В хода на проверката е изяснена самоличността на нарушителя – 24-годишен мъж  от Ямбол, както и че той  не притежава свидетелство за управление на МПС. За да избегне съответните последствия, водачът е пуснал през прозореца в служебния автомобил 100 лева, съобщават от Областната дирекция на МВР. Полицаите незабавно подали сигнал в Областната дирекция на полицията. На мястото е извършен  оглед от дежурна оперативна група.

Провинилият се е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава, образувано е бързо производство за опит за подкуп на длъжностно лице.