Палят светлините на Коледната елха пред Община Сливен
Палят светлините на Коледната елха пред Община Сливен / DarikNews.bg

Празничните светлини в Сливен по повод Коледа и Нова година ще бъдат запалени днес, когато ще грейне и коледната елха пред сградата на Общината. Предвидено е детско шоу от 16.30 часа, реализирано от актьорите и колектива на Държавен куклен театър - Сливен. След шоуто, малчуганите на града ще бъдат посрещнати в Куклен град в салона на театъра. „Ще има много изненади, награди и игри", съобщи Дора Ескидарова, началник отдел „Култура и вероизповедания" в общината.

Празничната програма в Сливен ще продължи на 13 декември от 18 часа в Драматичен театър „Стефан Киров" с юбилеен спектакъл на трупата на Нешка Робева „Нешанъл Арт". На 16 декември в зала „Зора" е коледният концерт на Симфоничния оркестър. На 15 декември сдружение „Читалище" организира концерт. Колективите на читалищата от oбщината ще покажат своите певчески и танцови умения в салон „Зора". На 21 декември в драматичния театър Ансамбълът за народни песни и танци Сливен има премиерен концерт. Ансамбълът ще покаже новата си програма за пръв път, която подготвя с гости хореографи от Пловдив. На 22 декември в зала „Сирак Скитник" ще бъдат представени коледни песни.

На 25 декември ще се проведе традиционното коледно веселие на коледари от село Глушник. Кулминацията на празниците ще бъде на 31 декември. От 20 часа участие ще вземе Ансамбълът за народни песни и танци - Сливен и Карандила Джуниър. Предвидено е участие и на известна народна певица. В празничните дни своя програма ще има всеки един от културните институти на Сливен. Очаквайте скоро публикуване на пълната Коледна и Новогодишна програма на Община-Сливен на сайта - http://sliven.bg/index.csp.