Отвлякоха длъжник, щял да си заработи парите насила
Отвлякоха длъжник, щял да си заработи парите насила / DarikNews.bg, архив

 

Младеж от котленското село Градец е бил отвлечен заради невърнат заем. Щял да си заработи насила кредита в село Звездец. Сигналът за отвличането е получен в Районното управление на полицията в Котел от тел. 112 на 27 април в 18.00 ч.

От предприетите незабавни оперативно-издирвателни мероприятия се установило, че отвлеченият бил забелязан в бял мерцедес, със бургаска регистрация, да напуска село Градец. Полицаите незабавно предприели преградителни действия и в  района на Карнобат мерцедесът бил спрян за проверка от служители на местното полицейско управление. В него са пътували шест човека, съобщават от полицията. Шофирал собственикът на автомобила - 47-годишен мъж от с. Звездец общ.Малко Търново. Негови спътници били четирима жители на село Градец - жена на 43 години и мъже на възраст между 19 и 36 години, всички криминално проявени и роднини. В купето на автомобила бил и отвлеченият младеж. Станало ясно, че след като бил заплашен, той принудително бил вкаран в автомобила. Групата се била насочила към село Звездец.

Разследването показало, че преди известно време жената от Градец дала заем на отвлечения. Младежът не успял да върне парите и семейството решило да го накара насила да ги заработи в Звездец.

За случая е уведомена Районна прокуратура - Котел.