Отново фалшиви тениски задържани на Лесово
Отново фалшиви тениски задържани на Лесово / netinfo

1710 спортни комплекта и тениски с фалшифицирани етикети и фигуративни щампи на световноизвестни търговски марки задържаха митническите инспектори на пункт Лесово.

Фалшивите маркови облекла са иззети при проверка на ТИР с румънска регистрация. Камионът марка "Мерцедес" е превозвал текстилни изделия от Турция за Румъния през България.

При извършената щателна митническа проверка на българския граничен митнически пункт било установено, че между декларираните текстилни изделия има 840 тениски с фалшифицирана щампа MICKEY MOUSE на търговската марка DISNEY, 540 спортни комплекта с фалшифицирана марка DSQUARED 2 и 330 тениски с фалшифиицрана марка BIKKEMBERGS. Изпращач на стоката е турска фирма, а получател - търговска фирма от Румъния.

В изпълнение на европейския Регламент 1383/2003 и Закона за марките и географските означения, фалшивите маркови облекла са задържани и за случая са сезирани официалните правопритежатели на съответните търговски марки.

Това е поредно задържане на фалшиви маркови облекла от българските митнически служители в изпълнение на европейското и българско законодателство. Само от началото на март служителите на Митница Бургас са иззели рекордно количество от общо 60 030 тениски с фалшифицирани световноизвестни търговски марки, в това число и най-голямата задържана досега в България пратка с фалшифицирана марка NIKE от над 50 000 тениски.