Открито писмо на Радослава Мавродиева
Открито писмо на Радослава Мавродиева / Reuters

Открито писмо до спортната общественост разпространи днес състезателката по лека атлетика и участник в Олимпийските игри в Лондон Радослава Мавродиева. „По повод отправените към мен обвинения за симулативно участие на игрите, бих искала да споделя обидата, която ми бе нанесена с твърденията на Председателя на БФЛА Добромир Карамаринов… Всеки състезател отива на състезание с определена цел. Някои се борят за медал, други за попадане във финал, а трети като част от по­-нататъшната си подготовка. Никой не тръгва с мисълта, че ще се провали, ще направи три фаула, ще се контузи и т.н.” – пише в писмото Мавродиева.

„Ще ме разследват? Смешно е, не мислите ли? Да не съм престъпник? Все още никой не ме е потърсил да ми държи сметка от федерацията. Това разследване е медиен трик за отклоняване на вниманието от фиаското, което претърпяхме на тези игри. Трябва Ви изкупителна жертва? Добре! Нека г-н Свилен Нейков да провери как бяха изразходвани средствата за пред олимпийска подготовка. Та аз още не съм си ги получила тези пари. Може би ги съхраняват за Рио!

Обичам спорта и нямам намерение да се отказвам. На 25 години съм, в хвърлянията това е една много добра възраст. Така че нападките, на който и да било няма да ме накарат да се откажа. Смятам, че вината не е само моя. Нека някои хора да потърсят грешки и в себе си” – пише още лекоатлетката.