/ ThinkStock/Getty Images
По искане на Окръжна прокуратура, съдът наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Станислав С. (на 32 г., от Сливен). Той е обвинен за това, че от 23:30 часа до 07:00 часа на 10 септември 2017 г. в Сливен в съучастие с Дияна К., като съизвършители, противозаконно лишили от свобода Д.Х. по мъчителен за пострадалия начин.

Припомняме, че спрямо Станислав С. първоначално бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. На 14 декември 2017 г. същата е била изменена от Апелативен съд-Бургас в „домашен арест“.

Двама производители на прекурсори са задържани в ареста

В резултат на осъществения контрол, в Окръжна прокуратура е постъпила информация, че на 18 декември 2017 г., на 19 януари 2018 г. и 27 януари 2018 г. обвиняемият не е бил открит от полицейските служители на адреса, на който е трябвало да търпи мярката си за неотклонение.

Отделно от това разпитани свидетели са съобщили, че са видели обвиняемия извън домът му на 21 януари 2018 г. и на 03 януари 2018 г., като при втория случайобвиняемият се е намирал зад сградата на ОД на МВР-Сливен, където се помещава следствения арест, като е направил опит да се свърже с Дияна К. (обвинена за същите престъпления), която е задържана в ареста.

Двама разпространители на марихуана са задържани в ареста

Въз основа на тези доказателства прокурорът е поискал от съда Станислав С. да бъде задържан под стража отново.

Съдът е приел мотивите на прокурора и е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.