Общинските служители в Нова Загора с нов колективен трудов договор
Общинските служители в Нова Загора с нов колективен трудов договор / netinfo

Кметът на община Нова Загора Николай Грозев подписа нов двугодишен колективен трудов договор съгласно чл. 51 „в” от Кодекса на труда, в присъствието на заместник-кмета Галя Захариева и представители на двете синдикални организации: координаторът на КНСБ за община Нова Загора Стоянка Драгиева и председателят на ОбС на КТ „Подкрепа” Кунчо Тодоров.

Колективният трудов договор, който влиза в сила от 02.04.2012 г., разглежда трудовите, осигурителни и социални отношения, които не са уредени с повелителни разпоредби на Кодекса на труда и подзаконовите нормативни актове.

На срещата бе договорено изплащане  на 1,2 % за продължителен трудов стаж и професионален опит за всяка година трудов стаж; зачитане продължителността за трудов стаж и професионален опит, за който се плаща допълнително трудово възнаграждение, съгласно нормативната уредба; организиране на  задължителни профилактични медицински прегледи на работниците и служителите, членове на синдикалните организации; осигуряване на 1 ден платен годишен отпуск за 1 ноември - Ден на народните будители, съгласно чл. 156 "а" от КТ за работещите в ЦДГ и общински детски ясли и на същото основание 1 ден платен годишен отпуск за Празника на града - 14 октомври за служителите  на общинската администрация и бюджетните звена на общинско подчинение и др.