Общинският съвет прие плана за приватизация
Общинският съвет прие плана за приватизация / Дарик Сливен, архив

 

План за работа по приватизацията през 2012 година приеха общинските съветници в Сливен. През годината се планира да се приватизира един обект общинска собственост – банков офис на бул. „Цар Симеон” в град Сливен. Първоначално планираната цена бе 816 600 лева. След предложение на доц. Иван Андреев -  председател на Комисията по финанси, бюджет, икономическо развитие, общинска собственост, сумата бе намалена с 40% до 489 600 лева. „Редуцираме цената, тъй като при направен разчет излиза, че един квадратен метър на този обект е близо 2000 евро” – мотивира се доц. Андреев.

Община Сливен има още няколко обекта в процес на приватизация – магазин в комплекс „Тернопол”, фурна на ул. „Баба Тонка” в Сливен, фурна в село Младово, бивша административна сграда и стол-ресторант на АПК в село Стара река, но поради липса на проявен инвеститорски интерес към тези обекти, не се разчита на постъпление от тях.

„При проявен интерес, могат да се обявят и да се проведат отново тръжни процедури” – пише в предложението до Общинския съвет кметът на общината Кольо Милев.