Община Сливен подготвя наредба за насърчаване на инвестициите
Община Сливен подготвя наредба за насърчаване на инвестициите / Дарик Сливен, Архив

Община Сливен подготвя наредба за насърчаване на инвестициите, обяви кметът Стефан Радев. Мерките, които ще предприеме Общината, са съобразени със законовите изисквания. Сред тях са ускорено административно обслужване и предлагане на терени без търг на пазарни стойности или по-ниски.

"Ще работим паралелно и да насърчаваме младите хора да бъдат по-иновативни и да предлагат идеите си. Имаме намерение да организираме един по-сериозен форум за това как може да се финансират иновативни идеи, включително с посочване на положителни примери на хората, които са го направили и как това променя средата в много положителна посока", посочи Радев.

Той каза още, че трябва все повече да се говори за събуждане на предприемаческия дух на хората и за насърчаване на стартиращия предприемач и новите идеи.

" Много пъти говорим за големите инвеститори като панацея за решаване на проблемите ни. Много е добре да има големи инвеститори, но идеята е хората сами да търсят начин за реализиране на мечта или идея, защото най-успешните региони в света, са тези, в които има много висока концентрация на предприемачи и много добра среда за предприемачество", каза още Радев и изтъкна факта, че Сливен има много дълбоки традиции в предприемачеството и на практика тук е възникнала съвременната текстилна индустрия в България.