Няма полицейски произвол в случая с арестуваните кондукторки
Няма полицейски произвол в случая с арестуваните кондукторки / netinfo

Няма полицейски произвол в случая със задържаната миналата сряда в Сливен кондуктори, това заяви днес директорът на ОДП Сливен комисар Христо Григоров. Според него проверката на комисия, назначена след жалбата на контрольорките е установила, че полицейският служител Иван Георгиев Иванов се е възползвал от правото си на безплатно пътуване, дадено му със закона за МВР.

Според комисията кондукторката Пенка Димова е нарушила закона, тъй като не е носила лична карта и служебна легитимация и с поведението си е дала основание да й бъде състави акт за административно нарушение по Закона за документите за самоличност. Използваните срещу другата кондукторка Донка Желязкова физическа сила и белезници са в съответствие със Закона за МВР, тъй като тя не е изпълнила полицейско разпореждане, допълни Григоров.

И на двете служителки на градския превозвач са съставени актове по Закона за личните документи за самоличност и за възпрепятстване на длъжностно лице да изпълни служебните си задължения. Ще им бъдат наложени минималните предвидени в закона глоби, каза още комисар Григоров. Документите от проверката ще бъдат предоставени на Военна прокуратура за независимо становище по случая.