Николай Грозев
Николай Грозев / община Нова Загора
По традиция всяка година в навечерието на 24 май, Деня на българската просвета и култура и славянската писменост, кметът на община Нова Загора Николай Грозев организира една специална вечер за младите абитуриенти-отличници. Това е една прекрасна инициатива, с която градоначалникът и неговият екип поднасят своята признателност към тях за вложените усърдие, постоянство и упоритост  и постигнатите високи резултати.


Млади, възторжени, красиви и стилни, абитуриентите –отличници и техните учители, бяха посрещнати лично от кмета Николай Грозев  в елегантната атмосфера на изисканата и прекрасно подредена за едно приказно парти градина. За да споделят тази необикновена, изключителна вечер за зрелостниците, гости бяха и народният представител в 44-то Народно събрание Галя Захариева и председателят на Общински съвет Георги Николов. Прозвучаха стихове за родното училище, учителите, техния принос за израстването на младите хора и последния училищен звънец, след което кметът Николай Грозев се обърна към присъстващите

:”Днес  вие прекрачвате прага на своята отговорност, изпълнени със спомените, вълненията, приятелствата от ученическите години и знанията, които вашите прекрасни преподаватели са ви дали. Вярвам, че изпълнената с прекрасни емоции атмосфера на днешното тържество ще остане завинаги в сърцата Ви. Зная, че разделяйки се с любимото училище няма да забравите откъде сте тръгнали. Надявам се всеки един от вас да положи максимални усилия, за да докаже, че нашият град има правото да се гордее със способни и амбициозни личности. Уверен съм, че ще се превърнете в успели и достойни хора.. Помнете, че уроците не свършват с последния училищен звънец. Винаги бъдете отворени за нови предизвикателства, търсете и мечтайте Гледайте напред към новите възможности.! Без значение какво ви е подготвил животът. Най-доброто предстои!”

Нова Загора
община Нова Загора



Празничната програма продължи с много настроение с изпълненията на звездата от „Гласът на България” Мишо Мишев, талантливата Маргарита Барулова, с песните на възпитаници на ОШИ „Илия Аврамо” и игривите танци на ДЮФА „Загорчета”. Специален музикален поздрав към своите връстници отправи и фолклорната изпълнителка и отличник от випуск 2017 Милица Димитрова.