На общинската сесия-едноминутно мълчание за 14 годишния Христо от Нова Загора
На общинската сесия-едноминутно мълчание за 14 годишния Христо от Нова Загора / netinfo

С едноминутно мълчание в памет на 14 годишния Христо, който почина след като клон на старо дърво го удари в главата, започна извънредното заседание на Общинския съвет в Нова Загора. Съветниците обсъждат предишни две решения.

Едното е от 2005 година за разработване на проект за картотекиране, оценяване и реконструкция растителността в общината и решението от 2006 година да се спре рязането на дърветата в Нова Загора. По предложение на кмета Минко Динев ще се разгледа и предложение за актуализация на бюджет местни дейности, с което да бъдат осигурени средства за спешни мероприятия по почистването на дърветата.

Според председателя на Общинския съвет Минко Попов, заседанието днес цели да се разгледат решения, касаещи подобни случаи и какво да се направи те да се предотвратят. „Нужен е точен анализ и на това как един инцидент и с изказванията за него направиха зрелище на цяла България”, каза той. Преподаватели от училището, в което учеше малкият Христо, поискаха отчет за дейността на заместник кмета по образованието Николин Петков. Те смятат, че той трябва да се оттегли от поста, защото не се справя със задълженията си.