/ Областна администрация-Сливен
Минчо Афузов ще се кандидатира за кмет на Сливен.

"Той е скромен, компетентен и отговорен, ще е добър стопанин на Община Сливен. Сливналии заслужават да имат кмет съзидател, който поставя интересите на гражданите над всякакви пристрастия.

Така от името на граждански-инициативен комитет "Да си върнем Сливен“, Иван Гранитски обяви кандидатурата на  Афузов за кмет на Община Сливен и участието му в изборите за местна власт през есента.

Областният управител на Сливен Минчо Афузов подаде оставка

Заедно с още няколко от членовете на комитета, той поясни какви са мотивите на учени, творци, спортисти, членове на държавното управление и хора от политическия спектър да застанат зад него и да го подкрепят в битката за градоначалник.

"Всички ние, виждаме в него достойна кандидатура, с голям административен опит, доказал се през годините, човек, който ще направи всичко по силите си Община Сливен да бъде управлявана добре“, допълни още той.

Самият Афузов изрази благодарност към всички, които му оказват морална подкрепа и посочи, че към момента над 50 човека от различни сфери на икономическия, политическия и културния живот не само в Сливен, но и на национално ниво, са изразили готовност да застанат зад него.

Той посочи, че заедно с екип от съмишленици и експерти вече разработват програма за развитието на Общината , която ще бъда публично оповестена и която ще бъде отворена за предложения от гражданите.

Като основна задача пред себе си постави решаване на проблемите в сферата на образованието в Сливенска община. "Подобряването на образователната среда ще е основна цел и фокус на действие в работата ми“, каза той.

Сред приоритетите му са подобряването на градската среда и инфраструктурата, усъвършенстване и преструктуриране на Синята зона, подобряван на проектното финансирае в Общината. "Хората в инициативния комитет не само подкрепят мен, те изявиха желание да работят и за по-доброто развитие на град Сливен“.

 Минчо Афузов уточни още, че на изборите ще се яви като независим кандидат подкрепен от няколко граждански организации и политически сили. Аз съм член на БСП и кандидатурата ми за кмет ще бъде обявена и на конференцията на БСП и ще търси подкрепа и там.

Заяви, че максимата, от която се води е "Без принципи нищо не става“ и затова уточни "безпринципна подкрепа нито ще искам, нито ще очаквам, ако се появи вероятно ще бъде отблъсната, защото не всичко е на всяка цена. Поясни още,че няма да регистрира листа с кандидати за общински съветници.

Пред медиите той опроверга коментарите, определящи инициативния комитет, който го издига за кмет, като част от структурата на евентуална бъдеща партия на президента Румен Радев.

По време на представянето на кандидатурата на Афузов за кмет,присъстваха още Дора Куршумова, архитект Станимир Стамов, музикалният педагог Радка Кусева и адвокат Георги Тенев. Всеки от тях сподели мотивите си за подкрепа към него и изрази своята вяра,че той е достатъчно можещ, за да се справи с това предизвикателствата, които предлага кметския пост.
Агенция "Фокус"