Нова Загора
Нова Загора / община Нова Загора
Интересна инициатива, наречена къщичщи за книги „Вземи- върни” подари община Нова Загора на жителите и гостите. Те са поставени на  възлови места в Градската градина и пред Спортната зала. Инициативата е във връзка със Световния ден на книгата 23 април и по идея на Библиотеката при НЧ „Диньо П. Сивков 1880”. На откриването бяха председателят на Общински съвет Георги Николов, заместник-кметът Светла Стоянова, секретарят на Общината Мария Стефанова, началникът на отдел „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата” Станимира Кънчева, представители на Библиотеката при читалището, много деца и граждани.

„Желанието ни е да насърчим малки и големи да четат повече като отдадем заслужена почит към книгите и авторите им. Считаме, че е от особена важност да насочим вниманието към полезността на книги, като неизчерпаем извор на образование и култура,каза зам. кмета и постави първа няколко книги в къщичките, разположени в Градската градина и централната пешеходна зона.

Нова Загора
община Нова Загора



Жестът й беше последван и от малчуганите от ДГ „Слънчице”, които зарадваха присъстващите приятели на книгите със своите специални  музикални поздрави.

  Всеки заинтересуван може да върне любима книжка и да вземе друга непозната творба от новите им домове, които трябва да бъдат опазвани с много любов, за да могат новозагорци и гости на града да почерпят с пълни шепи от магията на словото.