Изтича срокът за плащане на данък за недвижими имоти и автомобили
Изтича срокът за плащане на данък за недвижими имоти и автомобили / netinfo

Крайният срок за плащане на третата вноска на данък недвижими имоти и втората и последна вноска на данъка за превозни средства изтича на 30 септември, припомни Васил Тошев от дирекция „Бюджет и финанси- Местни данъци и такси” в община Сливен.

8 милиона 760 хиляди лева са общо събраните приходи в община Сливен до месец август. Постъпилите средства от данъка върху недвижими имоти са 4 милиона 640 хиляди лева, от данък превозни средства – 1 милион 330 хиляди лева, такса битови отпадъци – 4 милиона 33 хиляди лева. Приетите и обработени декларации за придобити недвижими имоти от физически лица до 23 септември са 5 286, и декларации за придобити моторни превозни средства – 7 509 броя, допълни Тошев.

От дирекцията напомнят на гражданите, че при продажба, дарение или друга промяна на собствеността на недвижими имоти или МПС, трябва да бъде подадена молба в данъчната служба, придружена от нотариален акт или договор за покупко-продажба, с което да бъдат преустановени начисленията за данъци за периода, през който гражданите вече не са собственици на съответното имущество за частта от настоящата година.