Инспектираха опасен участък от главния път в село Крушаре
Инспектираха опасен участък от главния път в село Крушаре / Областна администрация - Сливен

 

Опасен участък от главния път Сливен – АМ „Тракия” в село Крушаре бе инспектиран от областния управител Марин Кавръков, заместник–областния управител Христо Карабекиров, директоро на Областно пътно управление Иван Киров, експерти от АПИ и инспектори от пътна полиция.

Кметът на селото Димо Станков и местните жители отправят молба за съдействие към институциите заради голямата натовареност и интензивен трафик в този участък, което създава предпоставки за възникване на инциденти. Вече има няколко случая на блъснати пресичащи деца, които отиват на училище. В селото учат 164 малки деца, предимно от ромски произход, които, за да отидат до класните стаи, се налага да пресичат главния път.

Областният управител изтъкна, че още през 2010 година е написал писмо до Агенция „Пътна инфраструктура” и министерството на транспорта с искане за обезопасяване на този участък с маркировка, знаци, светофар или шумо-изолиращи пана край пътя. Г-н Кавръков подчерта, че още тогава при строителството на АМ „Тракия” е акцентирал върху факта, че преобладаващата част от трафика ще се премести от новозагорското направление към Ямболско шосе.

Бе поет ангажимент в най-кратки срокове да бъде изготвен анализ, в който да бъде констатирана реалната опасност, която представлява участъкът. Трябва да се поставят мантинели на завоя с оглед ограничаване на преминаващите деца. Предстои да бъде взето дългосрочно решение за обезопасяването му с оглед осигуряване на безопасността на местните жители.